Οι πρωταθλητές ΝCAA που έχουν παίξει στην Ελλάδα! - liveefootball

Breaking

Οι πρωταθλητές ΝCAA που έχουν παίξει στην Ελλάδα!

Το φετινό πρωτάθλημα στο NCAA ολοκληρώθηκε με το θρίαμβο του Βιλανόβα και το Eurohoops θυμάται με αυτήν την ευκαιρία όλους τους παίκτες που έχουν κατακτήσει κολεγιακό τίτλο και έχουν περάσει από τα μέρη μας…

Κάποιοι από αυτούς πέρασαν και δεν ακούμπησαν, αλλά ορισμένοι άφησαν πολύ καλό όνομα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Όπως για παράδειγμα ο σπουδαίος Ντρου Νίκολας που δοξάστηκε με τον Παναθηναϊκό Superfoods και έκανε την καλύτερη καριέρα στην Ελλάδα από όλους τους πρωταθλητές NCAA ή ο Τάιους Έντνι που έπαιξε στον Ολυμπιακό αλλά όχι στο “πικ” της καριέρας του.

Μπορούμε ακόμα να ξεχωρίσουμε τον Τόνι Ντελκ που ναι μεν έκανε αισθητή την παρουσία του στους “πράσινους” αλλά πήρε τίτλους, τον Ντιόν Τόμπσον που από τον Ίκαρο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα και λίγο παλιότερα τον σπουδαίο Αντρέ Χάντσον, τον Έρικ Μικ αλλά και τον Θερλ Μπέιλι.

Θα δούμε άραγε κάποιον από τις φετινές ομάδες (Βιλανόβα – Μίσιγκαν) στην Ελλάδα; Ποιος ξέρει. Συνήθως ελάχιστοι κάνουν καριέρα στην Ευρώπη από τα δύο ρόστερ και ακόμα λιγότεροι στο ΝΒΑ. Ο τίτλος που φέρνουν μαζί τους πάντως, τους συνοδεύει για μία ζωή αφού ακόμα και στις μέρες μας που οι αθλητές παίζουν ελάχιστα στα κολέγια (οι καλοί περνάνε ένα χρόνο και δηλώνουν συμμετοχή στο ντραφτ), θεωρούν ως μεγάλη τιμή ένα πρωτάθλημα στο NCAA!

Ένα περίεργο και απρόσμενο στοιχείο είναι τρεις τριάδες από τις ίδιες πρωταθλήτριες ομάδες βρέθηκαν στην Ελλάδα σε διαφορετικές χρονιές και ομάδες, αλλά πραγματικά ακούγεται σπάνιο να γίνει κάτι τέτοιο όταν σε κάθε ρόστερ έπαιζαν 12 όλοι και όλοι. Ήταν όμως και εποχές πιο “ανθηρές” γενικά στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο λόγω διακρίσεων των “αιωνίων”.

Διαβάστε περισσότερα:

www.eurohoops.ne

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.