Νίκη Παναθηναϊκού με γιούχες στην Euroleague – 80-76 την Μπασκόνια - liveefootball

Breaking

Νίκη Παναθηναϊκού με γιούχες στην Euroleague – 80-76 την Μπασκόνια

O Παναθηναϊκός Superfoods πήρε ένα «must win» παιχνίδι και ανέβηκε στο 14-8 της βαθμολογίας της regular season της Euroleague, σε ένα ματς που έγινε στη… σκιά της κόντρας του «τριφυλλιού» με τη διοργανώτρια αρχή και ενδέχεται να έχει ιστορικό χαρακτήρα!
Πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods δεν πήγαν στο κέντρο του γηπέδου για την παρουσίαση των δύο πεντάδων, θέλοντας να δείξουν πως είναι στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Έπειτα, το γήπεδο αντέδρασε με αποδοκιμασίες στον ύμνο της διοργάνωσης και λίγο πριν από το τζάμπολ, φώναξε ρυθμικά το όνομα του Γιαννακόπουλου. Παρά τα όσα συνέβαιναν εκτός τεσσάρων γραμμών, οι παίκτες του Πασκουάλ… έκλεισαν τα αυτιά τους κι έκαναν το καθήκον τους.
Στα αγωνιστικά, ο Νικ Καλάθης έκανε για άλλη μια φορά… σόου με τις ασίστ του, ο Νίκος Παππάς βρήκε ρυθμό, ο Τζέιμς Γκιστ βοήθησε ξανά, ο Κένι Γκάμπριελ έκανε «μαγικό» πρώτο ημίχρονο, ενώ και η άμυνα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν παρούσα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το… νεκρό διάστημα της «πράσινης» άμυνας ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, που επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν από διψήφιες διαφορές. Εν τέλει, η «πράσινη» νίκη ήρθε, με τους Βάσκους να υποχωρούν στο 10-12. Πρώτος σκόρερ της Μπασκόνια ήταν ο Τορνίκε Σενγκέλια, ενώ σε καλό βράδυ βρέθηκε και ο Ροντρίγκ Μπομπουά.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με προβλήματα για το «τριφύλλι» (13-20 στο 7′), αφού οι Βόιγκτμαν – Σενγκέλια έκαναν… ζημιά στη ρακέτα. Οι δυο τους στο ξεκίνημα είχαν 17 πόντους. Όμως, με τον Κένι Γκάμπριελ να βάζει 2/2 τρίποντα από τις γωνίες, η διαφορά έπεσε στον πόντο στο 10′ (21-22). Τα παράπονα των γηπεδούχων από το διαιτητικό τρίο ήταν πολλά, με τον κόσμο να είναι απο νωρίς στην… εξίσωση.
Ο Αμερικανός φόργουορντ του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισε να είναι εύστοχος (4/5 3π.) και οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά (31-30 στο 14′). Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός Superfoods με επιθετικό πλουραλισμό βρήκε ρυθμό και πήρε την κατάσταση στα χέρια του (46-40 στο 20′). Στο ημίχρονο ο Νικ Καλάθης είχε 7 ασίστ, ο Γκάμπριελ 15π., ενώ και ο Παππάς με τον Γκιστ είχαν σημαντική συνεισφορά στην αλλαγή της εικόνας του αγώνα. Παράλληλα, το αμυντικό πλάνο του Πασκουάλ είχε περιορίσει τη δράση των Βόιγκτμαν – Σενγκέλια σε μεγάλο βαθμό.
Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» ήταν συγκεντρωμένοι και με τον Γκιστ να φτάνει διψήφιο αριθμό πόντων (13π.) πήγαν στο +10 για πρώτη φορά (50-40 στο 21′) και στο +15 στο 25′ (59-44). Ο Καλάθης συνέχισε το… ρεσιτάλ δημιουργίας, ενώ η Μπασκόνια δεν είχε ρυθμό, με τα «όπλα» της στη θέση «1» (Γκρέιντζερ – Χουέρτας) να μένουν σε «ρηχά νερά». Στο 30′ το σκορ ήταν 67-53, με τους παίκτες του Πασκουάλ να έχουν το απόλυτο έλεγχο.
Με τη διαφορά να είναι σταθερά σε διψήφιο νούμερο και τον Παππά να πρωταγωνιστεί, το «τριφύλλι» κράτησε το… πάνω χέρι (73-60 στο 34′ και 77-65 στο 36′). Οι «κοντοί» της Μπασκόνια δεν μπόρεσαν να κάνουν step up (με εξαίρεση τις προσπάθειες του Μπομπουά) και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν ουσιαστικά στο παιχνίδι. Όμως, δύο τρίποντα από Βιλντόζα και Τζάνινγκ, 90» πριν από το φινάλε έριξαν τη διαφορά στους 6π. (80-74) και ανάγκασαν τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ.
Ο Παππάς δεν βρήκε σκορ, σε μια προσπάθεια που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και ο Ντιόπ μείωσε στους 4π., 62» πριν από το τέλος. Ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο, αλλά το ίδιο έκανε και ο Τζάνινγκ. Στην επόμενη φάση η μπάλα έμεινε στα χέρια του Παππά, αλλά ο ίδιος έκλεψε στην τελευταία επίθεση της Μπασκόνια και το 80-76 δεν άλλαξε.
Τα Δεκάλεπτα: 21-22, 46-40, 67-53, 80-76
Ο MVP: Ο Νικ Καλάθης. Σε μια κακή βραδιά από άποψη σκοραρίσματος (7π. με 2/8 σουτ), ο ηγέτης του «τριφυλλιού» μοίρασε 11 ασίστ, έπαιξε πολύ καλές άμυνες και έδωσε το σύνθημα για το… καταιγιστικό τρίτο δεκάλεπτο.
Ο Σκληρός: Ο Κένι Γκάμπριελ και ο Νίκος Παππάς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος με 15π., ριμπάουντ, κερδισμένα φάουλ και καλές άμυνες. Από την άλλη, ο Έλληνας σκόρερ έδειξε να έχει ρυθμό και σημείωσε 12 πόντους.
Ο Πεσμένος: Λίγα πράγματα από τον Τζέισον Γκρέιντζερ, που ήταν άστοχος και δεν έδωσε στους Βάσκους ηρεμία στην επίθεση.
Ο Αόρατος: Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Δεν ξεχώρισε ο Βραζιλιάνος άσος του Πέδρο Μαρτίνεθ. «Αόρατος» και ο Μάρκους Ντένμον.
Η Στιγμή: Τα τρίποντα του Κένι Γκάμπριελ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» βρήκαν αυτοπεποίθηση, το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι και το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε από εκεί και μετά. «Στιγμή» και τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, στα οποία η διαφορά ξέφυγε σε διψήφιες τιμές.
Η Γκέλα: Η αδυναμία των πλέι μέικερ των Βάσκων. Γκρέιντζερ και Χουέρτας δεν βοήθησαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στην επίθεση ήταν… βραχυκυκλωμένοι και περίμεναν ατομικές προσπάθειες των Σενγκέλια – Μπομπουά για να «ξεκολλήσουν». «Γκέλα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το… μπλακ άουτ των γηπεδούχων στο φινάλε, που έβαλε ξανά στην Μπασκόνια στο ματς. Ωστόσο, η ομάδα του Πασκουάλ δεν το πλήρωσε.
Η Διαιτησία: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Ράντοβιτς (Κροατία) και Μπάλακ (Ισραήλ) δημιούργησαν παράπονα για τις αποφάσεις τους, κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκεί και μετά, τα σφυρίγματά τους ήταν πιο ισορροπημένα και σε καμία περίπτωση δεν επηρέασαν την τελική έκβαση της αναμέτρησης.
Η Εξέδρα: Περίπου 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να δείξουν τη στήριξή τους στην ομάδα του Πασκουάλ, αλλά και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, του οποίου το όνομα φώναξαν ρυθμικά πριν από το τζάμπολ. Ο κόσμος εξέφραζε συχνά τα παράπονά του προς το διαιτητικό τρίο και δημιούργησε… ζεστή ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.