Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός: «Δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία» - Τη Δευτέρα η απόφαση - liveefootball

Breaking

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός: «Δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία» - Τη Δευτέρα η απόφαση

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού συνοψίστηκε στο ότι για όσα συνέβησαν μετά το γκολ του Γιακουμάκη ευθύνη φέρει η αστυνομία, που προκάλεσε τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Λίβας, ο οποίος είπε: «Η φωτοβολίδα δεν επηρέασε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν διεκόπη το παιχνίδι. Ζητώ την επιείκειά σας γι' αυτό το λόγο, το μικρότερο δυνατό πρόστιμο.

Για τη φωτιά στο ημίχρονο που καθυστέρησε το β' μέρος, ο Αργύρης Λίβας είπε: Πέρα από τη φωτιά δεν έγινε καμιά άλλη ενέργεια, δεν κινδύνεψε κανείς. Δεν εντάσσεται σε κανένα από τα παραπτώματα του άρθρου 15 και δεν πρόκειται για φθορά. Ζητούμε να μην υπάρξει καμία τιμωρία για αυτό. Για τα 50 άτομα που μπήκαν στο τέλος η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ και τους διαιτητές.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άνθρωποι της στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν χειρονομίες. Υπήρξαν μόνο 4-5 διαπιστευμένοι αρχικά και φώναζαν σε δικούς μας παίκτες για την απόδοση τους. Χωρίς κανέναν λόγο η αστυνομία πλησίασε κι άρχισε μια διαμάχη, τους έσπρωχναν. Τους έσπρωχναν βίαια και τους απωθούσαν. Εκείνη τη στιγμή μπήκαν από τη θύρα των ΑΜΕΑ 20 - 30 άτομα και η αστυνομία αναίτια κινήθηκε εναντίον τους. Κι αναίτια η χρήση των δακρυγόνων κι αυτό εξόργισε τους φιλάθλους μας.

Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία. Ζητάμε για αυτό να μεταβληθεί η τιμωρία μας. Θα καταθέσουμε υπόμνημα το πρωί της Παρασκευής».

Ακολούθησε ο Κούλης Δουρέκας: «Δεν κινδύνεψε κανείς από τη φωτοβολίδα, αλλά δεν υπήρξε διακοπή, είχε ήδη διακοπεί το ματς λόγω του γκολ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το γράφει. Είχαν πάει και διαμαρτύρονταν στους παίκτες για την ήττα. Δεν υπήρχε λόγος να πάνε αστυνομικοί και να τους σπρώχνουν. Τότε μπήκαν άτομα από τη θύρα των ΑΜΕΑ, εξαγριώθηκαν με τα δακρυγόνα κι έγινε ο,τι έγινε. Διήρκεσε 10-15 λεπτά (σ.σ. στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κώστας Καραπαππάς, ο οποίος ψιθυριστά είπε ότι δεν ήταν λεπτά, αλλά για δευτερόλεπτα). Πρώτη φορά είδα την αστυνομία να λειτουργεί τόσο επιθετικά. Δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν έφυγε η αποστολή της ΑΕΚ δεν συνέβη το παραμικρό. Καμία φθορά δεν υπήρξε στο Καραϊσκάκη».

Τέλος, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Μπαταγιάννης υποστήριξε: «Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχει να έρθει ο Ολυμπιακός κατηγορούμενος για τέτοια κατηγορία. Κι αυτό συνέβη λόγω της τεράστιας προσπάθειας της διοίκησης και του κόσμου. Δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία. Χωρίς λόγο, σε μια ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει επεισόδια, προσπάθησε να επιχειρήσει αναίτια. Πρέπει να το συνεκτιμήσετε».

Λόγω φόρτου εργασίας του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής, κ.Καποδίστρια, η απόφαση θα βγει το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.