Ο νόμος που μπορεί να δώσει «ανάσα» στον Παναθηναϊκό - liveefootball

Breaking

Ο νόμος που μπορεί να δώσει «ανάσα» στον Παναθηναϊκό


Νομικός δρόμος που μπορεί να τον ανακουφίσει οικονομικά και να τον καταστήσει βιώσιμο ως ΠΑΕ φέρεται να υπάρχει για τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «Live Sport», οι «πράσινοι» μπορούν να υπαχθούν στον νόμο που προβλέπει εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου «ρυθμίζουν τη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών προς οποιονδήποτε πιστωτή, οι οποίες είτε προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας του οφειλέτη, είτε αποτελούν οφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση των εν λόγω οφειλών κρίνεται από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οφειλέτη».

Έτσι εφόσον κριθεί λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις μπορούν να ισχύσουν και για τον Παναθηναϊκό, η ΠΑΕ θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Διότι σε περίπτωση που επιμηκυνθεί η εξόφληση των χρεών της προς τις τράπεζες και το δημόσιο και δεδομένου ότι μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εισπράττει ολόκληρο το ποσό των 3-3,5 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στα τηλεοπτικά δικαιώματα, ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θα μένει στα ταμεία και θα μπορεί να διατεθεί για πληρωμές παικτών.

Επομένως θα περιοριστεί η πιθανότητα προσφυγών από ποδοσφαιριστές και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος να αφαιρούνται βαθμοί από την ομάδα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Παναθηναϊκός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να υπαχθεί στον συγκεκριμένο νόμο (εξάλλου οι ΠΑΕ δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις του) και εκτιμάται ότι θα καταθέσει τη σχετική αίτηση νωρίτερα από τις 31/12/2018 που λήγει η σχετική προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.