Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο hotspot της Μόριας - 58 προσαγωγές και 11 συλλήψεις - liveefootball

Breaking

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο hotspot της Μόριας - 58 προσαγωγές και 11 συλλήψειςΣε 58 προσαγωγές και 11 συλλήψεις προχώρησε σήμερα  η ΕΛ.ΑΣ, μετά από μεγάλη μεγάλη επιχείρηση στην ανοιχτή δομή του κέντρου φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο.

Όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, στο επίκεντρο της επιχείρησης βρίσκονταν μετανάστες, για τους οποίους έχει βγει απορριπτική, οριστική και αμετάκλητη απόφαση μη χορήγησης πολιτικού ασύλου και θα πρέπει να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία. Οι μετανάστες μεταφέρονται αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης και μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων τους, στο προαναχωρησιακό κέντρο.

Η αστυνομία έδρασε από πολύ νωρίς το πρωί και αιφνιδιαστικά, αφού σε προηγούμενες ανάλογες επιχειρήσεις, οι μετανάστες ξεσηκώνονταν και δημιουργούσαν εκτεταμένες ζημιές.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 350 αστυνομικοί, ενώ προληπτικά βρέθηκε στο σημειο μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ενα άτομο σε βαρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα συλληψης για συμμετοχή στα επεισόδια της 18 Ιουλίου στο κέντρο φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν γιατί είχαν απορριφθεί τα αιτήματα ασύλου τους σε δεύτερο βαθμό, ενώ για όλους θα κινηθεί διαδικασία απέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.