Ο διαιτητής ακύρωσε γκολ της Φέγενοορντ για να δώσει πέναλτι στη Φίτεσε! - liveefootball

Breaking

Ο διαιτητής ακύρωσε γκολ της Φέγενοορντ για να δώσει πέναλτι στη Φίτεσε!



Σε μία πρωτοφανή απόφαση προχώρησε ο διαιτητής του τελικού του Ολλανδικού Super Cup μεταξύ της Φέγενοορντ και της Φίτεσε, Ντάνι Μάκελιε. Στο 54ο λεπτό, κι ενώ το σκορ είναι 1-0 υπέρ της Φέγενοορντ, οι παίκτες της Φίτεσε διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Στην εξέλιξή, όμως, της φάσης η Φέγενοορντ σημείωσε δεύτερο γκολ. Ωστόσο, οι παίκτες του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ υπολόγιζαν χωρίς τον... ξενοδόχο, αφού ο Μάκελιε αποφάσισε, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ, να κάνει χρήση του video assistant referee για τη φάση που ζήτησε πέναλτι η Φίτεσε.

Τελικά, αφού συμβουλεύτηκε το ριπλέι, ο Ολλανδός ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Αλεξάντερ Μπούτνερ να ισοφαρίζει σε 1-1. Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής δεν κάνει κάποιο λάθος στην απόφασή του, αφού ο κανονισμός επιβάλλει να γίνει η εξέταση στην πρώτη διακοπή της ροής του αγώνα, η οποία εν προκειμένω ήταν όταν πέρασε η μπάλα τη γραμμή για το 2-0 της Φέγενοορντ.

Για την ιστορία, η απόφαση του Μάκελιε δεν κόστισε στους πρωταθλητές Ολλανδίας, οι οποίοι επικράτησαν με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησαν το τρόπαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.