Με τον Νεϊμάρ, το Κατάρ κάνει μια ακόμα επίδειξη (οικονομικής) δύναμης - liveefootball

Breaking

Με τον Νεϊμάρ, το Κατάρ κάνει μια ακόμα επίδειξη (οικονομικής) δύναμης



Η επικείμενη μεταγραφή ρεκόρ του Νεϊμάρ στη γαλλική ομάδα ποδοσφαίρου Paris Saint-Germain αποτελεί ορόσημο για μια ομάδα, αποφασισμένη να κερδίσει τα κορυφαία τρόπαια της Ευρώπης. Θεωρείται επίσης ως πολιτική δήλωση του πλούσιου ιδιοκτήτη της: του Κατάρ.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Neymar Da Silva Santos Jr, πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό της PSG από την ισπανική FC Barcelona, αφού η ομάδα του Κατάρ συμφώνησε να καταβάλει τη ρήτρα εξαγοράς ύψους 263 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Sky News. Η συνολική αξία της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των πρόσθετων, μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 600 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε το ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Οι υπάλληλοι της PSG δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Η μεταγραφή, εάν περάσει, θα είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά σημαντικών, πετυχημένων διαπραγματεύσεων που έγιναν από το Κατάρ μετά τον Ιούνιο, όταν μια συμμαχία χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία έσπασε τους δεσμούς της με το μικρό αυτό κρατίδιο του Κόλπου, αφού το κατηγόρησε ότι αποτελεί χορηγό τρομοκρατών. Το Κατάρ, ο κορυφαίος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο συμφώνησε από τότε να αγοράσει αεριωθούμενα αεροσκάφη F-15 από τις ΗΠΑ, επτά πολεμικά πλοία από την Ιταλία ενώ παράλληλα φλερτάρει με την ιδέα να αγοράσει ένα μερίδιο στην American Airlines. Όλες αυτές οι συμφωνίες αλλά κι εκείνη του Νεϊμάρ, δείχνουν ότι το Κατάρ είναι αποφασισμένο να δείξει ότι δεν έχει εκτροχιαστεί από την κρίση.

"Το Κατάρ δεν έχει συνθηκολογήσει, αλλά αγωνίζεται - και η υπογραφή του ΝεΪμάρ είναι μέρος αυτού", δήλωσε ο Σάιμον Τσάντγουικ, καθηγητής αθλητικής δραστηριότητας στο Πανεπιστήμιο του Salford στο Ηνωμένο Βασίλειο "Είναι μια επίθεση γοητείας - υπάρχει κάτι από διεθνή διπλωματία σε όλα αυτά. Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Σαουδική Αραβία είναι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να μιλάνε για το Κατάρ "τις επενδύσεις του στον αθλητισμό και τον Νεϊμάρ", είπε επίσης ο Τσάντγουικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.