Volleyleague: Ιστορικό «break» τίτλου για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Ρέντη - liveefootball

Breaking

Volleyleague: Ιστορικό «break» τίτλου για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Ρέντη


O ΠΑΟΚ με τρομερή εμφάνιση "έσπασε" την έδρα του Ολυμπιακού κατακτώντας τη νίκη με 3-2 σετ και πλέον έχει την ευκαιρία να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής την ερχόμενη Πέμπτη (04/05), στην Πυλαία. 

Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα έχοντας σε αρκετά καλό απόγευμα τον Σαφράνοβιτς ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, τα μπλοκ του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ήταν σε καλή μέρα ενώ Τακουρίδης και Ντάντε ξεκίνησαν το παιχνίδι σε ιδιαίτερα χαμηλές «πτήσεις».

Ο ΠΑΟΚ σημάδευε την υποδοχή του Κοκκινάκη με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 70% αλλά ήταν μονοδιάστατος στην επίθεση με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν το πρώτο σετ με 25-20.

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους.

Απ’ τη μία, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με τους ακραίους τους να δημιουργήσουν ρήγματα και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ήθελε να έχει πολυμορφία στην επίθεση επιτιθέμενος είτε από τον άξονα, είτε από τις γωνίες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του με τους Σαφράνοβιτς και Τακουρίδη να πετυχαίνουν κάποιους σπουδαίους πόντους και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να κατακτά το σετ με σκορ 25-23.

Στο τρίτο και κρισιμότερο σετ ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία με τους Σαφράνοβιτς και Στάροβιτς να αποδίδουν εξαιρετικά και να είναι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους.

Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος για κάποιον ανεξήγητο λόγο και δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ρυθμό στην επίθεση ενώ στις υποδοχές έμεινε στο 55%. Απ’ την άλλη, στις κόντρα επιθέσεις του είχε αρκεστεί σε ένα ποσοστό μόλις 33% ενώ μεγάλο ρόλο στην καθίζηση του Ολυμπιακού έπαιξε και η αγωνιστική πτώση του Αγκάμεζ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης του Ολυμπιακού και έφτασαν στην κατάκτηση του τρίτου σετ με σκορ 25-22.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Οι άμυνές του βελτιώθηκαν, κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να πάρει εύκολους πόντους.

Οι Αγκάμεζ και Τσούπκοβιτς με τη σειρά τους ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν αρκετά ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απ’ την άλλη δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό που είχε στο προηγούμενο σετ με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να κατακτήσουν το σετ με σκορ 25-20 και να οδηγήσουν το ματς στο τάι μπρέικ.  
 
Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία, κατάφερε να σπάσει σε αρκετές περιπτώσεις τα μπλοκ του Ολυμπιακού και πήρε σπουδαία νίκη κατακτώντας το σετ με σκορ 15-13 κάνοντας μπρέικ στου Ρέντη και πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα με νίκη να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.