ΑΕΚ: «Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο- Στημένοι διαιτητές και επόπτες» (βίντεο) - liveefootball

Breaking

ΑΕΚ: «Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο- Στημένοι διαιτητές και επόπτες» (βίντεο)


Το χθεσινό ματς κυπέλλου που σημαδεύτηκε από τα άγρια επεισόδια (μέχρι και μαχαιρώματα υπήρξαν) τα οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε ως φίλαθλοι καθώς και το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα του αγώνα, έφερε σκληρές ανακοινώσεις από πολλές πλευρές. Ο ΠΑΟΚ αν και αρκετά δυνατή ομάδα κέρδισε τον τίτλο... όμως δικαιούτο μια πιο καθαρή νίκη. Και έτσι θα γραφτεί στην ιστορία...

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία για τα έκτροπα των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Η Ένωση κάνει λόγο για προμελετημένο στήσιμο που είχε προαποφασίσει για τον νικητή του τελικού. 

Στην οργισμένη ανακοίνωση της η ΑΕΚ εξαπολύει κατηγορίες προς τους διαιτητές και τους επόπτες και χαρακτηρίζει τον τελικό ως στημένο. 

Στον Βόλο γίναμε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς κλοπής τίτλου, που θα περάσει στις μαύρες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από έναν άνθρωπο που με ξεκάθαρη πρόθεση και σκοπιμότητα είχε προαποφασίσει να κρίνει έναν τελικό. Το ανθρώπινο λάθος το ανεχόμαστε και το έχουμε συγχωρέσει πολλές φορές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Εδώ όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για προμελετημένο στήσιμο. Ας τα βρει τώρα αυτός ο άνθρωπος με τη συνείδησή του και ας αναζητήσει αλλού συγχώρεση.

Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος. Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε.

Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.
 
Από την πλευρά μας κάναμε από την πρώτη στιγμή ό,τι περνούσε από το χέρι μας για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή αυτού του τελικού, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διοργάνωσή του ή την απόφαση για αλλαγή έδρας. Δεν θα χρεωθούμε, όμως, εμείς τον ορισμό του τελικού σε ένα γήπεδο που αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλο, τις παραλείψεις της διοργανώτριας ΕΠΟ, αλλά και τη μη τήρηση πολλών εκ των συμφωνηθέντων στις συσκέψεις, που είχαν προηγηθεί.
 
Μάρτυρες των επεισοδίων ήταν και στον Ολυμπιακό με τους ανθρώπους των πρωταθλητών να είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα έκτροπα να περάσουν χωρίς την σωστή τιμωρία.
 
Ειδικά από την στιγμή που στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε διαμάχη με το ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει παρέμβει τόσο για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ όσο και γι αυτά με τον Πλατανιά, οι Πειραιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν τις δικές τους κινήσεις ώστε τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν χθες να μην μείνουν χωρίς τιμωρία. 
 
Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν να μάθουν τις εκθέσεις των αρμοδίων, δηλαδή, παρατηρητών και αστυνομίας για το τι έχουν γράψει για να δουν στη συνέχεια πως θα κινηθούν. Στο Λιμάνι θεωρούν ότι τόσο τα βίντεο όσο και οι φωτογραφίες είναι ξεκάθαρες αποδείξεις για τα όσα έζησε χθες ο Βόλος και θα ζητήσουν την πρέπουσα τιμωρία.
 
Βάσει κανονισμών κινδυνεύει με -6 κι 6 αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ!
 
Οπως διαβάζουμε στο gazzeta.gr τα εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τα οποία το άρθρο 15 παράγραφος 6 προβλέπει:
 
«Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».
 
Και δεν σταματάμε εδώ, γιατί υπάρχει υποτροπή του ΠΑΟΚ από πέρσι, όταν είχε τιμωρηθεί πάλι για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου στο διακοπέν παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (είχε μείον τρεις βαθμούς και τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών). Κι εδώ προβλέπεται αφαίρεση άλλων τριών βαθμών, άρα σύνολο -6. Και τιμωρία για άλλες τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!
 
Το ε) της παραγράφου 6 του άρθρου 15 τα λέει. Δεν τα λέω εγώ: «Σε περίπτωση υποτροπής…επιπρόσθετα, επιβάλλονται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές στην πρώτη υποτροπή…και ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα για την πρώτη υποτροπή».
 
Κοινώς, ο ΠΑΟΚ βάσει του πειθαρχικού κώδικα κινδυνεύει με -6 βαθμούς κι έξι ματς με κλειστές πόρτες. 

Με κείμενο στο δικό του γνωστό ύφος σχολίασε ο Νίκος Αλέφαντος όσα συνέβησαν, το Σάββατο, στον τελικό του Κυπέλλου.
 
«Το παιχνίδι ήταν μέτριο, όπως το περίμενα πριν αρχίσει, εγώ μάλιστα περίμενα παράταση, ακόμα και πέναλτι, διότι οι δυο ομάδες δεν έχουν παικταράδες. Δεν υπάρχουν δύο καλοί παίκτες απ' τη μια ομάδα και δυο καλοί από την άλλη, να δώσουν θέαμα. Το Κύπελλο ήταν του επόπτη καθαρά.
 
Εγώ σπάνια μιλάω για διαιτησία στη στήλη, ακόμα και όταν ούρλιαζαν οι Παναθηναϊκοί για τον ημιτελικό στην Τούμπα, βγήκα εδώ και είπα ότι την πρόκριση δεν την έχασαν από το διαιτητή αλλά από τον Ουζουνίδη. Τώρα όμως το Κύπελλο ήταν του επόπτη. Τέτοιο οφ σάιντ μπροστά του, στην ευθεία ήταν ο επόπτης, δεν έχει ξαναγίνει.
 
Δεν πρέπει όμως να αδικήσω τον Ίβιτς. Μου άρεσε πολύ το κοουτσάρισμά του. Κατέβασε σωστά τον ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ ήταν καλός αλλά στην τελική τα χάλαγε, ο Ίβιτς κοντρολάρισε το ματς και ήταν εξαιρετική η αλλαγή με τον Ενρίκε. Διότι του έλειπε ένας εξτρέμ γρήγορος να κόβει μέσα.
 
Αντίθετα οι αλλαγές του Χιμένεθ δεν βοήθησαν, ήταν λάθος. Βγάζεις τον Χριστοδουλόπουλο που ήταν κάποια απειλή, καλύτερη απειλή από τους άλλους που είχες, βάζεις Γαλανόπουλο να σου κάνει τι; Ούτε μεγάλη ταχύτητα, ούτε πείρα, με κιλά τον βλέπω, επιθετικά δεν υπήρχες. Και στο τέλος βάζεις τον Αλμέιδα, βαρύ παίκτη.
 
Εκεί ο Ίβιτς κάνει μία καταπληκτική κίνηση και πετάει τον Μαλεζά μέσα να παίξει με 5 πίσω! Και κατέβασε τα ρολά με τρία ψηλά στόπερ. Ήταν ενέργεια που έδειξε στόφα προπονητή ρεαλιστή, ξύπνιος, ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο Ίβιτς. Το Κύπελλο ήταν του επόπτη και του Ίβιτς.
 
Ο Ίβιτς πήρε τις ταυτότητες και του Ουζουνίδη και του Χιμένεθ σε αυτό το Κύπελλο. Έχοντας βέβαια ο ΠΑΟΚ και τη βοήθεια της διαιτησίας. Όμως και ο επόπτης να μην υπήρχε, θα πήγαινε στην παράταση το ματς. Η βοήθεια του επόπτη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε ποδοσφαιρικά το ματς. Και μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ έφαγε ένα γκολ από γελοίο λάθος του Γλύκου που ούτε ερασιτέχνης τερματοφύλακας δεν τρώει τέτοιο γκολ.
 
Ο Αραούχο δεν ακούμπησε μπάλα. Έλα ρε με τον Αραούχο, εγώ είχα πει πριν τον τελικό στη στήλη ότι δεν τον θέλω στον Ολυμπιακό, να τον πάρεις να τον κάνεις τι, ο Ολυμπιακός χρειάζεται σεντερφοράρα. Ο Μάνταλος επίσης δεν υπήρχε στο γήπεδο.
 
Τα κουστούμια αυτά τα γαμπριάτικα των προπονητών δεν μου άρεσαν, προπονητής είσαι, προπονητής σε άθλημα λαϊκό, που πας με το γαμπριάτικο κουστούμι; Δεν βλέπω τέτοια από μεγάλους προπονητές στην Ευρώπη.
 
Πού είναι η εξυγίανση που μας έλεγαν; Διαιτητικά όργια βλέπουμε και πολύ ξύλο στις εξέδρες βλέπουμε. Αυτή είναι η εξυγίανση;»
 
Και στα ξένα ΜΜΕ αναφέρθηκαν αναλυτικά με ρεπορτάζ για τη μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.