Καρέ καρέ τα όσα έγιναν στην Πειθαρχική! - liveefootball

Breaking

Καρέ καρέ τα όσα έγιναν στην Πειθαρχική!


Το Gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ από το... τρίτο ημίχρονο στην υπόθεση για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Από τα λεκτικά... ντου, τον Λασκαράκη που ζήτησε να καθίσει γιατί δεν ένιωθε καλά μέχρι και τις ατάκες Βρέντζου και ΠΑΟΚ.

Η παρουσία των Λασκαράκη, Δημητριάδη (σ.σ. κυρίως) και Λυσάνδρου στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και πριν την έναρξη της διαδικασίας πυροδότησε αρκετά μεγάλη ένταση. Ο Σάββας Θεοδωρίδης μόλις είδε τον Λασκαράκη έγινε έξαλλος. «Εδώ είναι αυτός; Θα τον ξεφτιλίσω! Άλλα μας έλεγε στο γήπεδο. Τι κάνει εδώ;», τόνισε προτού κατευθυνθεί προς το μέρος του β' παρατηρητή και αρχίζει να του φωνάζει. «Δεν ντρέπεσαι; Τι ήρθες εδώ να κάνεις; Άλλα δεν μας έλεγες; Εδώ τι θα πεις;», του ανέφερε. Ο Λασκαράκης δεν είπε το παραμικρό για να... επέμβει ο Δημητριάδης με την ατάκα: «Την αλήθεια ήρθε να πει κύριε Σάββα; Δεν την θέλετε την αλήθεια;».
«Ποιά αλήθεια και παραμύθια ρε; Άντε από εδώ ρε καραγκιόζη», απάντησε οργισμένος ο κ. Θεοδωρίδης και με ένα κούνημα του χεριού του κινήθηκε προς το μέρος του Δημητριάδη. Ο Κούλης Δουρέκας που ήταν μαζί του έσπευσε επίσης να απαντήσει στον Δημητριάδη. «Βασίλη σοβαρά; Την αλήθεια θέλετε; Αυτήν θα πείτε;». Ο Δημητριάδης μιλώντας σε τρίτους έλεγε μετά ότι «ποιός ασχολείται με την πατσαβούρα;» για να λάβει την απάντηση: «Άντε ρε πήγαινε μέσα για το χαρτζιλίκι σου τώρα». Λίγο μετά βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ και οι κ.κ. Βρέντζος και Καραπαπάς με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ, κ. Λίβα.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΕΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε το πρωί της Παρασκευής εξώδικες προσκλήσεις σε όσους είχαν σχέσει με το παιχνίδι. Μαζί και σε Λασκαράκη και στους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η στόχευσή του ήταν να φέρει μαρτυρίες και καταθέσεις που να ενισχύσουν τα άρθρα 28 και 29 που μιλούν για απειλές και βία σε αξιωματούχους και να οδηγήσουν την υπόθεση σε αφαίρεση ακόμα και 6 βαθμών.
Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ... ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το προεδρείο της Πειθαρχικής Επιτροπής προσήλθε στα γραφεία της ΕΠΟ περίπου 15 λεπτά μετά τις 14.00. Έτσι καθυστέρησε να αρχίσει η διαδικασία της απολογίας του Ολυμπιακού για τις τρέχουσες υποθέσεις και ενώ αρχικά υπήρχε και θέμα με τον χώρο λόγω της υπεραριθμίας. Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος ζήτησε τα κινητά να κλείσουν ή να γυρίσουν στο αθόρυβο και να μην υπάρχει οπτικοακουστική καταγραφή της διαδικασίας και επακριβείς διαρροές, διότι διαπίστωσε τέτοιο πράγμα την αμέσως προηγούμενη ημέρα. Εκτός αυτού μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και κάλυψη από ΜΜΕ υπήρχε και από Θεσσαλονίκη λόγω ΠΑΟΚ. 
ΜΠΙΡΔΑΣ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ;»
Με το ξεκίνημα της διαδικασίας πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Μπίρδας ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Κύριε πρόεδρε εμείς εμπεδώσαμε με αγώνα δρόμου και μέσω της νόμιμης διαδικασίας προσκλήσεις σε όλους για να έρθουν εδώ σήμερα», τόνισε. «Μάρτυρα έχετε;», τον ρώτησε ο πρόεδρος. «Όχι δεν έχουμε μάρτυρα», ήταν η απάντηση. «Έχετε κάποιον να προτείνετε;», συνέχισε το προεδρείο. «Να φέρουμε τον κ. Λασκαράκη;», είπε ο κ. Μπίρδας. «Είναι εδώ;», ρώτησε ο πρόεδρος της Πειθαρχικής για να λάβει θετική απάντηση. Εν μέσω των... διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος της Πειθαρχικής έδειξε ενοχλημένος τονίζοντας πως δεν είναι η πρέπουσα διαδικασία αυτή και ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε έτοιμο μάρτυρα.
«Ένα ακόμα τέχνασμα και μάλιστα άκομψο», σχολίασε ο Δημακόπουλος, νομικός εκ μέρους του Ολυμπιακού. «Σας παρακαλώ. Έχουμε τις εκθέσεις και μπορούμε να δικάσουμε», διευκρίνισε το προεδρείο.
Ο κ. Λασκαράκης εισήλθε στην αίθουσα ρωτήθηκε εάν είναι σε θέση να καταθέσει και έδωσε θετική απάντηση. Ο κ. Λίβας εκ μέρους του Ολυμπιακού ζήτησε μετά να απομακρυνθεί από την αίθουσα και ότι είναι αστείο όλο αυτό που γίνεται. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού βλέποντας τον Λασκαράκη πάντως γελούσαν διότι είχαν κατά νου - όπως έλεγαν - ισχυρισμούς του τις προηγούμενες ημέρες που έλεγε άλλα από αυτά που θα ανέφερε στην πορεία.
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΝΤΖΟΥ
Ο Γιάννης Βρέντζος ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέσει εκ μέρους του Ολυμπιακού για τα όσα αποδίδονται ως κατηγορίες στην ομάδα. Αρχικά δήλωσε το όνομά του και την ιδιότητά του. «Όσον αφορά στην πρώτη πράξη κύριε πρόεδρε, την πράξη της όποιας λεκτικής επίθεσης με την λήξη του αγώνα υπήρξε στα αποδυτήρια ένας αριθμός ατόμων χωρίς διακριτικά. Ήταν παράγοντες, παίκτες εκτός αποστολής όπως οι Νικολάου και Βιάνα αλλά και άνθρωποι της ΑΕΚ, όπως ο Δημητριάδης. Διατυπώναμε και οι δύο ομάδες παράπονα προς την πλευρά του διαιτητή. Δεν υπήρξε κάτι», είπε αρχικά ο κ. Βρέντζος και αφού ξεκαθάρισε πως ήταν παρών στα γεγονότα συνέχισε: «Όταν οι διαιτητές αποχώρησαν δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις.
Υπήρξε μία ένταση και μία αναίτια παρέμβαση της αστυνομίας με εκδηλώσεις βίας. Τραυματίστηκε ένας φροντιστής μας και τουλάχιστον 2 παίκτες μας. Ήταν μικρής διάρκειας η ένταση. Ήταν λίγοι παίκτες και λίγοι παράγοντες. Για τον τραυματισμό της αστυνομίας εμείς δεν έχουμε ενημέρωση από κανέναν. Δεν μας αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Δεν είναι δυνατόν τα ΜΑΤ με κράνη, ρόπαλα και ασπίδες που χτύπησαν κόσμο και δικούς μας παίκτες να λένε ότι έχουν χτυπηθεί και τραυματιστεί. Ο προθάλαμος στο Καραϊσκάκη είναι πολύ μικρός και σας το λέω αυτό κύριε πρόεδρε για να έχετε εικόνα. Είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλος συνωστισμός.
Για τα επεισόδια εκτός γηπέδου εμείς εκείνη την ώρα ήμασταν στα αποδυτήρια. Έγιναν μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν φίλαθλοι που είχαν μείνει στο γήπεδο και έχοντας πληροφορηθεί για την επίθεση σε παίκτες μας όπως ο Καπίνο που έκανε δηλώσεις κινήθηκαν προς το μέρος της εισόδου των VIP. Υπήρχε ένταση εκεί. Θα πρέπει δε να σας πω ότι μεταξύ του χώρου αυτού και των αποδυτηρίων υπάρχει ο χώρος που σταθμεύουν τα πούλμαν των ομάδων και η μεικτή ζώνη με δημοσιογράφους. Φτάσανε μέχρι την είσοδο των VIP αλλά δεν μπήκανε ούτε στις εξέδρες ούτε στα αποδυτήρια γιατί απωθήθηκαν.
Οι πυρσοί μείνανε αναμμένοι. Δεν είχαμε ρίψη. Είναι ένα σύνηθες περιστατικό σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Όσο για την αναφορά του παρατηρητή δεν υπήρξε τίποτα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ναι ήμουν παρών και στην ανάπαυλα και υπήρξε απλώς διαμαρτυρία των 2 ομάδων. Ζητήσαμε από τους παρατηρητές ηρεμία στον χώρο και να μπουν οι παράγοντες και οι ομάδες στα αποδυτήρια. Με τους ανθρώπους της ΑΕΚ μιλήσαμε μετά. Δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο. Όπως βεβαιώνεται και τα σχόλια και τις δηλώσεις από την ΑΕΚ εάν εξαιρέσουμε την ένταση με τα ΜΑΤ δεν υπήρξε κάτι άλλο
Δεν καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα όλων αυτών. Ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε πολύ ομαλά. Στο σύνολό τους οι παίκτες και οι παράγοντες της ΑΕΚ παρότι κέρδιζαν σε ένα τέτοιο ματς αποχώρησαν περπατώντας και πανηγυρίζοντας και δίχως το παραμικρό. Τα περιστατικά αυτά είναι τα συνήθη. Οι συνήθεις εντάσεις σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Θεωρώ και θεωρούμε πως ήταν ένας αγώνας που κύλησε σε πολύ ομαλά πλαίσια. Δεν καταλαβαίνω την προσπάθεια που επιχειρείται. Στο κομμάτι για τους διαιτητές δεν υπήρξε ούτε... φραγή ούτε κάτι άλλο. Μόνο συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και παράπονα και από τις 2 ομάδες. Δεν υπήρξε από εμάς η οποιαδήποτε απώθηση ή απειλή ή έκφραση απειλής παρά μόνο το αίτημά μας προς τους παρατηρητές για ηρεμία και να μπουν στα αποδυτήρια όλοι».
Μετά από νέες ερωτήσεις για το κομμάτι της αστυνομίας ο κ. Βρέντζος σχολίασε πως «όχι εμείς δεν ενημερωθήκαμε για τραυματισμούς αστυνομικών. Ήταν μικρός ο χώρος όπως σας είπα ξανά. Από την πλευρά της αστυνομίας υπήρξε σύγχυση ως προς το περιστατικό εκτός γηπέδου. Εμείς δεν είδαμε καμία εκτόξευση αντικειμένων προς τα ΜΑΤ».
ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ»
Το επόμενο σκέλος αφορούσε στην κατάθεση του Λασκαράκη που κλήθηκε μέσα από τις ενέργειες του ΠΑΟΚ για να καταθέσει. Μέσα από την διαδικασία το προεδρείο δεν ξεκαθάρισε εάν θα λάβει στα υπ' όψιν του την συνολική πρόθεση παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την κατάθεση Λασκαράκη. Ο Λασκαράκης ορκίστηκε να πει την αλήθεια με την επισήμανση «οτιδήποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου θα το αναφέρω» και ενώ στην διάρκεια της κατάθεσής του δήλωσε πως ήθελε να καθίσει διότι δεν ένιωθε καλά με το προεδρείο να προσφέρεται να του πάει νερό. 
Οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον... προλόγισαν λέγοντας πως «δεν είναι τυχαία η παρουσία του κ. Λασκαράκη». Ο ίδιος από μέρους του επισήμανε: «Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας βρέθηκα στην φυσούνα και τον χώρο των αποδυτηρίων σε ένα σημείο και μέρος που είναι πιο μικρό από εδώ που βρισκόμαστε κύριε πρόεδρε. Τότε ζήτησα να επιστατώ του χώρου. Βγαίνοντας από τον διάδρομο βρήκα πόρτα κλειστή. Μπροστά ένας security που με ευγένεια μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Αφού χτυπήσαμε αρκετές φορές και λέγαμε 'ανοίξτε την πόρτα' βγαίνουν από εκεί άτομα της γηπεδούχου ομάδας. Μου επιτέθηκαν με κάθε έννοια και θα εξηγήσω αμέσως κύριε πρόεδρε το τι εννοώ (σ.σ. ρωτήθηκε αρκετά από το προεδρείο). Άρχισαν να με σπρώχνουν να με απωθούν και με πήγαν από την μία πόρτα στην άλλη. Με σπρώχνουν και με βρίζουν: 'Μ...κα, π..στη, καραγκιόζη ήρθες να μας γ...σεις, τσουτσέκι και τσιράκι του Μπέου και άλλα τέτοια'.
Με τραβούσαν από την γραβάτα, έφαγα κλωτσιές και έπεσαν πάνω μου. Ακόμη είμαι σε σοκ. Η αστυνομία με πήρε και με πήγε στο γραφείο μου. Από τον φόβο της επίθεσης έπαθα σοκ. Μπήκα στο γραφείο και έκλεισε η πόρτα. 
Δεν μπορώ να πω ποιοί. Δεν ξέρω ποιοί ήταν. Ήμουν σε σοκ. Ακόμα είμαι. Με συμπαρέσυραν. Πως είναι να πέφτει ένα λεωφορείο πάνω σου. Έτσι ήταν. Η αστυνομία ήταν εκεί. Παρόντες ήταν και ο παρατηρητής αγώνος και ο άλλος αλλά και της ΔΕΑΒ νομίζω. Πέρασε μετά η ανάπαυλα». Ο κ. Λασκαράκης εκτός από τις σπρωξιές στην επίθεσή του ανέφερε και κλωτσιές και άλλα χτυπήματα.
«Ήταν άτομα των γηπεδούχων μας λέτε;», του επισήμαιναν από το προεδρείο. «Ναι ήταν. Είχαν διακριτικά της ομάδας κάποιοι. Φορούσαν κόκκινες φόρμες κάποιοι άλλοι. Τελειώνοντας το παιχνίδι εισήλθαν στην φυσούνα οι διαιτητές και οι παράγοντες του πάγκου. Ο παρατηρητής του αγώνα ήταν εκεί αλλά και ο γιατρός που με ρώτησε για την ερυθρότητα του προσώπου μου. Είχε θέμα, όπως έχει και τώρα. Ακόμα δεν είμαι καλά». Σε ερώτηση που του έγινε επί των διακριτικών και επί των προσώπων ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει και ότι κάποιοι έφεραν διακριτικά και κάποιοι άλλοι ίσως όχι. 
«Στην φυσούνα έχω δει μία εκτεταμένη συμπλοκή. Ίσως όχι μέσα στον χώρο των αποδυτηρίων αλλά στην φυσούνα. Είδα ΜΑΤ και άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ που δέχονταν επίθεση. Υπήρξε απώθηση από μία διμοιρία των ΜΑΤ. Κάποιοι επετέθησαν στα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ σε κάποια στιγμή έδειχναν να δέχονται επίθεση. Τα ΜΑΤ μετά επετέθησαν και απώθησαν. Δεν είδα παίκτες του Ολυμπιακού. Μόνο τον Μποτία που ο άλλος παρατηρητής μου είπε ότι τον τράβηξε και τον έβαλε στα αποδυτήρια. Δεν μπορώ να καταθέσω για τα περί διαιτητών. Είχαν ήδη μπει μέσα. Είχαν εισέλθει. Δεν έχω εικόνα. Υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στον χώρο που ανέφερα. Για τα επεισόδια επειδή εγώ είμαι καπνιστής και δεν επιτρέπεται να καπνίσεις μέσα στο γήπεδο πήγαινα από πίσω. Είχε ΜΑΤ έξω από το γήπεδο αλλά για τα επεισόδια εκεί δεν ήμουν παρών. Δεν γνωρίζω επακριβώς για καπνογόνα. Δεν μπήκα σε αυτήν την διαδικασία».
Στην εξέταση από τον ΠΑΟΚ ο κ. Μπίρδας τον ρώτησε για πόσα άτομα του επιτέθηκαν. Ο Λασκαράκης δεν ήταν σε θέση να τα προσδιορίσει επακριβώς. «Ήταν σίγουρα πάνω από 5. Ίσως και πάνω από 10. Εγώ ένιωθα τον κίνδυνο. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Δεν κρατάω και δεν κρατούσα ημερολόγιο από την επίθεση. Με πήγαν καροτσάκι», σχολίασε ενώ ανέφερε μετά στις νέες ερωτήσεις ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα διότι φοβήθηκε για την ζωή του, τρομοκρατήθηκε και ακόμα φοβάται και πως εάν δεν ήταν η αστυνομία θα είχε πιο μεγάλο πρόβλημα. Σημείωσε πως παρόντες ήταν οι παρατηρητές αλλά και εκείνος της ΔΕΑΒ και θύμισε ξανά το πόσο τρομοκρατημένος ήταν αλλά και ότι ο γιατρός του αγώνα τον ρωτούσε για την υγεία του.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: «ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ;»
Σε όλο το διάστημα που ο Λασκαράκης μιλούσε από την πλευρά των ανθρώπων του Ολυμπιακού υπήρχαν χαμηλοφώνως σχόλια: «Μα τι λέει αυτός; Σε ποιόν... πλανήτη τα είδε αυτά». Ήταν τα πιο... ήπια.
ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ: «ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ»
Ο Λασκαράκης απάντησε και σε ερώτηση για το εάν ο Δημητριάδης ή οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον ρώτησαν για την κατάσταση της υγείας του: «Ναι με επισκέφθηκε ο Δημητριάδης στα αποδυτήρια και με ρώτησε για την υγεία μου. Με ρώτησε εάν είμαι καλά». Διευκρίνισε πως σε σχέση με τον Ολυμπιακό «δεν είχα κανένα προηγούμενο. Έγινε πρόεδρος στην Ένωση που είμαι εδώ και δύο χρόνια και έχω οριστεί σε 3 ματς. Πιστεύω πως εκτέλεσα και ότι εκτελώ πολύ καλά τα καθήκοντά μου. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν και δεν είχαμε προηγούμενα».
ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
Όπως σε κάθε δικαστική διαδικασία έτσι και τώρα πέραν των ισχυρισμών θα πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες αποδείξεις. Από πλευράς Ολυμπιακού λοιπόν έγινε ανάγνωση επί της διαδικασίας όλων των διαθέσιμων εκθέσεων. Καμία τους δεν ανέφερε πως χτυπήθηκε ο Λασκαράκης. Ο ίδιος τόνισε μετά πως η επίθεση έγινε σε χώρο πίσω από τα αποδυτήρια. Έτσι όπως το περιέγραψε όσες φορές του ζητήθηκε δεν ήταν τόσο σαφής.
Από τον Ολυμπιακό ρωτήθηκε το εάν υπήρχαν αξιωματικοί υπηρεσίας στον χώρο και γιατί δεν έγινε καταγραφή της επίθεσής του από κανέναν. «Δεν μπορώ να το ξέρω», ήταν η απάντηση. Ακολούθως επί των αναγνώσεων των εκθέσεων αναφέρθηκαν οι ύβρεις και η λεκτική επίθεση για διαιτητές και Λασκαράκη αλλά όχι το ξύλο που ανέφερε. «Έγιναν και άλλα», διευκρίνισε ο Λασκαράκης. Ο Ολυμπιακός στάθηκε ξανά στο ότι εκτός από το υβρεολόγιο και τις αναφορές σε Μπέο κανείς δεν αναφέρει εγγράφως πουθενά, ούτε οι παρατηρητές αλλά ούτε και η αστυνομία την σωματική επίθεση του Λασκαράκη. «Δεν μπορώ εγώ να πω γιατί δεν κατεγράφησαν. Γιατί δεν τα κατέγραψε ο παρατηρητής», τόνισε. Όταν ο Ολυμπιακός και οι νομικοί του, του διάβασαν ξανά τις εκθέσεις ο ίδιος είπε: «Εγώ μπορώ να σας πω ότι στον παρατηρητή είπα: 'Είδες τι συνέβη;', 'Ναι είδα', 'Ωραία δεν θα σου πω εγώ τι να γράψεις'».
Ο Λασκαράκης είπε ακόμα ότι κάποιοι τον χαρακτήρισαν στημένο. «Η δική μου παρουσία και συμπεριφορά ήταν ευγενέστατη απέναντι σε ανθρώπους του Ολυμπιακού. Η δική μου αγωγή και το πως έχω μάθει την ανατροφή από το σπίτι μου δεν μου επιτρέπει κάτι άλλο. Κάποιοι από τον Ολυμπιακό δεν μου έδειξαν την ίδια καλή συμπεριφορά. Δεν λέω όλοι. Ήταν ορισμένοι», δίχως όμως να κατονομάσει.
Σε ερωτήσεις για το εάν είναι σύνηθες να υπάρχουν διαμαρτυρίες σε γήπεδα και να υβρίζονται διαιτητές απάντησε καταφατικά. «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αήθες και ότι δεν έχει ποινική αξία», συμπλήρωσε.
Ο κ. Λίβας στην συνέχεια τον ρώτησε ξανά που έγινε επακριβώς το περιστατικό: «Όχι εγώ δεν είπα αποδυτήρια. Είπα προθάλαμος μην τα μπερδεύετε». Μίλησε για μικρή χρονική διάρκεια για να ακολουθήσει αντιπαράθεση Λίβα με Μπίρδα για τα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη. «Κύριε Μπίρδα επιτρέψτε μου να ξέρω καλύτερα το Καραϊσκάκη», σχολίασε ο κ. Λίβας. Ακολούθως ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ανέφερε πως ο κ. Λασκαράκης συνέχισε τις αντιφάσεις ενώ τον ρώτησε και εκείνος για τον αριθμό των παικτών στο ημίχρονο και μετά το τέλος του αγώνα. Επανέλαβε πως μετά το τέλος του αγώνα δεν είδε παίκτες και ανέφερε εκ νέου τον Μποτία και ενώ για την ανάπαυλα τοποθετήθηκε επίσης.
«Κύριε πρόεδρε έχουμε παίκτη που πήγε νοσοκομείο και τον Καπίνο διεθνή κίπερ που έκανε δηλώσεις. Τι παίκτες δεν είδε», ανέφερε ο κ. Λίβας. «Νιώθω ότι με παγιδεύετε. Δεν έχω πει αυτά που αναφέρετε», είπε ο Λασκαράκης. «Εάν νιώθετε έτσι τότε μάλλον κάνω καλά την δουλειά μου», υπογράμμισε ο Λίβας που συμπλήρωσε ότι από κανέναν από την ΑΕΚ δεν είχαμε αναφορές ή παράπονα. Ο Λασκαράκης σχολίασε πως μετά τα μεσάνυχτα πήγε με συνοδεία αστυνομίας στο αμάξι του, πως έλεγε «Θέε μου πως θα φύγω από εδώ» και μετά το τέλος δεν υπήρχε κανείς στο συμβάν. Ο κ. Λίβας του τόνισε πάνω από μία φορά πως ήταν μπροστά σε όλα τα περιστατικά και ότι απορεί πως δεν τον θυμόταν ο κ. Λασκαράκης...
«Τι να σκεφτόμουν; Τι ένιωθα; Σούπερμαν! Τώρα σοβαρά μιλάμε; Τρομοκρατημένος ήμουν και είμαι μέχρι σήμερα», τόνισε ο Λασκαράκης στον οποίο το προεδρείο έκανε αυστηρές συστάσεις γιατί ύψωσε τον τόνο της φωνής του. «Ήμουν στον χώρο κ. Λασκαράκη και σας θυμάμαι. Σας λέω ότι υπήρχαν διάσπαρτοι αστυνομικοί και κανένα πρόβλημα ή κάτι από αυτά που λέτε ή περιγράφετε», επισήμανε μετά ο κ. Λίβας. Το κλείσιμο της ιστορίας ήταν με τον Λασκαράκη να λέει ξανά για την πόρτα που δεν άνοιγε. Από τον ΠΑΟΚ υπήρξαν παράπονα διότι δεν επετράπη στους δύο νομικούς του να κάνουν κλείσιμο.
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: «ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ»
Τόσο από μέρους του ΠΑΟΚ όσο και από τον Ολυμπιακό έγινε πρόσθετη αναφορά για υπομνήματα και προσκόμιση στοιχείων και φωτογραφιών αλλά και δημοσιευμάτων. «Ναι τα είδαμε αυτά που έχετε. Πολύ κατατοπιστικά», σχολίασε για τα στοιχεία του ΠΑΟΚ ο κ. Λίβας για να πάρει απάντηση ότι είναι. «Εμείς θέλαμε να βγάλουμε απόφαση σήμερα. Ωραία λοιπόν συζητείται η υπόθεση. Πάμε για Δευτέρα 11 το πρωί. Θα περιμένουμε τα υπομνήματά σας και τα άλλα στοιχεία», τόνισε το προεδρείο και ενώ από τον ΠΑΟΚ άφησαν να εννοηθεί πως θα είχαν και άλλους μάρτυρες.
ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΟΚ: «ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ»
Κατά την αποχώρηση των αντίδικων ο κ. Βρέντζος στράφηκε προς τον Μαυρομάτη, τον έναν εκ των νομικών του ΠΑΟΚ: «Είστε ότι πιο ελεεινό και βρωμένο υπάρχει. Έτσι λέγεται αυτό που κάνατε. Μας φέρατε αυτόν τον τύπο για να μας δημιουργήσετε θέμα».
ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ
Από μέρους της η ΑΕΚ μέσω των εκπροσώπων της και κυρίως του Δημητριάδη είχε απλώς φυσική παρουσία στον χώρο. Παρακολούθησε ένα μέρος της εκδίκασης και τίποτα περισσότερο.
Ο ΠΑΟΚ ΤΟΝ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Εδώ που φτάσαμε τα... όπλα των δύο πλευρών είναι συγκεκριμένα. Ο ΠΑΟΚ έχει την κατάθεση Λασκαράκη με σκοπό να πατήσει πάνω στα άρθρα 28 και 29 για την αφαίρεση βαθμών. Μία κατάθεση που του δίνει τέτοια προοπτική. Ο Ολυμπιακός έχει όμως από την άλλη τις εκθέσεις και όλα τα επίσημα στοιχεία με το μέρος του. Άλλωστε το προεδρείο ήταν ξεκάθαρο: «Θα δικάσουμε πρώτα με τις εκθέσεις και μετά θα δούμε όλα τα άλλα στοιχεία. Θα βγει μία απόφαση για όλα». Μένει να φανεί που θα γείρει η πλάστιγγα.
- Η ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΩΡΑ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ 14.15 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΙΣ 15.20.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.